Mina kaniner

KANINBACKEN har numera UPPHÖRT

Denna hemsida upphör april 2019

Burar kan bara säljas efter att kaninerna flyttat ut.

foto: Céline Estassy

Mina kaniner

Kort historik

2002 köpte jag två dvärgvädurar (en hona och en hane) till mina döttrar. En släkting tillverkade två burar och familjen "blev med kanin". Sommaren därpå parade vi dessa två och fick mycket söta ungar. Året därpå kom jag i kontakt med en kaninuppfödare som hade en kanin som hon inte hade plats för (en lejonhuvad). Den adopterade jag och så började mitt intresse för kaniner att öka. Jag blev jag mer och mer fascinerade av dessa trevliga djur. Ett djur som helt klart är underskattat av många.

 

I och med att jag blev medlem i Skaf (Sveriges kaninavels-föreningars Riksförbund) och fick deras medlemstidning växte intresset lavinartat och jag började bli förtjust i flera olika raser. Som mest har jag haft kaniner av tretton olika raser, idag sex raser, som jag föder upp för utställning, uthyrning, produktion och försäljning. Det tar tid att lära sig allt om pälskvalité, teckning och färger. De senaste utställningarna har gått riktigt bra och jag har fått några 95 poängare (maxpoäng är 100 p. Bästa poäng som givits i Sverige är 96,5 p)

 

Jag har efter flera år insett (så som många andra kaninuppfödare redan gjort) att jag måste specialisera mig och ha färre raser. Så trots att var och en har sin charm både utseende- och personlighetsmässigt, så har jag dragit ner och har nu 6 raser.

 

Jag har uppfyllt många av mina mål. Ett av dom var att gå Jordbruksverkets kurs om kaninhållning och att få tillstånd av Länstyrelsen för min verksamhet.

 

Framtid

Kaninbacken är sedan den 23(9 2018 nedlagt pga sjukdom. Jag kommer att fortsätta på prov att ha kvar mina angoror och rexar till produktion. Skulle det ändå blir för tungt kommer jag att avsluta all uppfödning.