fakta angora

KANINBACKEN har numera UPPHÖRT

Denna hemsida upphör april 2019

Burar kan bara säljas efter att kaninerna flyttat ut.

KANINUNGAR TILL FÖRSÄLJNING OCH UTHYRNING klicka här!

Angora

Angora

 

Ursprung: Både England och Frankrike påstår att angorakaninen kommer från deras länder. Rasen infördes av engelska sjömän till Bordeaux i Sydfrankrike 1723. Utvecklingen av rasen har dock genomförts i England.

 

Utseende: Angorans kropp är något utsträckt med lätt reslig hållning. Benen är kraftiga och medellånga. Ullen ska täcka hela huden över hela kroppen och vara lika tät överallt.

 

Vikt: 3,51 kg eller högre för en vuxen angora (för maxpoäng)

 

Färgvarianter: Godkänd i samtliga, i standarden, godkända pälsfärger utom ljusblå, ljusgrå, rävröd och sallander. Pälsen vid nospartiet visar angorans riktiga färg. Den är godkänd i teckningarna hotot och rysk teckning.

 

Päls: Längden på ullen (pälsen) ska vara minst 7 cm efter en tillväxt på 90 dagar. Ullen får inte ha tovor, filtade klumpar. En bra ull känns fet, medan en ull med mycket täckhår känns torr. Hanar har färre täckhår än honor likaså äldre djur.

 

Personlighet: En mycket snäll och lugn kanin.

 

Barnvänlighet: Mycket barnvänlig kanin då den är så lugn och snäll. Men eftersom den MÅSTE klippas ner var 3:e månad så måste det finnas intresser och tid för pälsvård och att antingen klippa själv eller lämna in den för klippning till t.ex. uppfödaren. Kaninen blir också rätt stor.